CLICK HERE FOR VARIOUS NEW JOBS 
CLICK HERE FOR VARIOUS EDUCATIONAL NEWS 
CLICK HERE FOR NEW SCHOLARSHIPS 
CLICK HERE FOR ADMISSION NOTICES 
Click And Follow On Google+ To Get Updates
Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

ADMISSION NOTICES
Scholarships

Scholarship-300x291

BUDGET 2014-15
budget_2014-2015
New Date Sheets
VU SOLVED ASSIGNMENTS
Recent Posts

Posts Tagged ‘NTS EDUCATOR JOB OF PET’

BEST NOTES ON PHYSICAL EDUCATION, SAMPLE SOLVED MCQS FOR PUBLIC SERVICE COMMISSION PHYSICAL EDUCATION LECTURER, SS, ASSISTANT PROFESSOR, NTS EDUCATOR JOB OF PET, PHYSICAL EDUCATION TEACHER JOB WRITTEN TEST MCQ NOTES

BEST NOTES ON PHYSICAL EDUCATION, SAMPLE SOLVED MCQS FOR PUBLIC SERVICE COMMISSION PHYSICAL EDUCATION LECTURER, SS, ASSISTANT PROFESSOR, NTS EDUCATOR JOB OF PET, PHYSICAL EDUCATION TEACHER JOB WRITTEN TEST MCQ NOTES

Number of Player’s in All Games

Sports Number of Players
Baseball 9
Rugby football 15
Polo 4
Water Polo 7
Kho Kho 9
Kabaddi 7
Hockey 11
Football (Soccer) 11
Cricket 11
Netball 7
Volleyball 6
Badminton 1 or 2 (Singles & Doubles respectively)
Tennis 1 or 2 (Singles & Doubles respectively)
Table Tennis 1 or 2 (Singles & Doubles respectively)
Basketball 5
Gymnastic Several individuals compete simultaneously
Billiards/Snooker 1
Boxing 1
Chess 1
Bridge 2
Croquet 13 or 15
Golf Several individuals compete simultaneously
Lacrosse 12

Olympic Games

t20

Olympic Flag cosist on how many circules ?
Ans. 5 circules . Blue,Yellow,Black,Green and red.
First Olympic games held in ?
Ans.1896 Athens, Greece.
2020 Olympic games held in ?
Ans. Tokyo, Japan.
2016 Olympic games held in ?
Ans. Rio de Janeiro Brazil.
2016 Olympic games held in ?
Ans. London England

1. The landing arena of High Jump will be

(A) 5x4mts
(B) 5x5mts
(C) 5 x 3 mts
(D) 5 x 6 mts
2. Blood is purified in the human body by?
(A) Carbon dioxide
(B)Nitrogen
(C)Oxygen
(D) Hydrogen
3. Name the vitamin which is water soluble
(A) Vitamin A
(B) Vitamin B
(C) Vitamin E
(D) Vitamin K
4. Salivary g]and produces
(A) Ptyalin
(B) Adrenal
(C) Pepsin
(D) Renin
5. Who is responsible for sanitation /cleanliness in schools?
(A) Principal
(B) Cleaning worker
(C) Teacher and students
(D) All of the above
6. Name the disease which is categorized as psychosomatic disease
(A) Diabetes
(B) Asthma
(C) Tuberculosis
(D) Small pox
7. According to rules, the colour of football goal post is?
(A) Light yellow
(B) Green
(C) Light blue
(D) White
8. How much protein a working woman must intake every day?
(A)27gm
(B) 46gm
(C)30gm
(D) 37gm
9. Which of the following line is related to volleyball?
(A) Bonus line
(B)Baulk line
(C) Attack line
(D) Service line
10. The tread mills training is prescribed for the injured athlete for the purpose of improving his/her
(A)Muscle strength
(B)Stability of the body
(C)Range of motion
(D)Muscle endurance
11. To which of the following chambers of the heart, is the aorta connected?
(A)Left ventricle
(B)Right ventricle
(C)Right auricle
(D)Left auricle
12. What will you do, if you burn by fire?
(A) Lying down on floor
(B) To cover with quilt
(C) Will use maximum water
(D) Remove all clothes
13. What is flexibility?
(A) Isotonic movements
(B) Health
(C) Concentration
(D) Long life
14. In which place World Class Hockey Academy is proposed to
be established by International Hockey Federation?
(A)Berlin
(B) Sydney
(C)Madrid
(D) Dubai
15. The longest muscle in human body is?
(A)Sartorius
(B)Biceps
(C)Deltoid
(D)Lattismus Dorsi
16. The cardio respiratory capacity is related to
(A) Strength
(B)Flexibility
(C)Normal physical endurance
(D)Agility
17. Shuttle run ‘Test’ measures
(A) Explosive strength
(B) Speed endurance
(C) Agility
(D) Speed
18. Which of the following game’s team consists of both men and women players?
(A)Corfball
(B) Netball
(C)Softball
(D) Handball
19. ‘Stimulus Response Theory’ was given by?
(A) Frobel
(B) E. L. Thorndike
(C) Dr. Radhakrishnan
(D) John Dewey
20. How many types of joints there in human body?
(A)2
(B)3
(C)6
(D)9
21. Which of the famous Hockey player has written the book ‘Golden Hattrick’?
(A) Ajit Pal Singh
(B) Dhyan Chand
(C) Balbir Singh
(D) Surjit Singh
22. The types of swimming in competitions are?
(A) 10
(B) 6
(C) 4
(D) 2
23. Which of the following vitamin we get from Sun rays?
(A) Vitamin A
(B) Vitamin B
(C) Vitamin C
(D) Vitamin D
24. How many entries are allowed per event in Athletics in Olympics?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5
25. When did Cricket World Cup start?
(A) 1970
(B) 1975
(C) 1979
(D) 1973
26. Reason of constipation is due to
(A) Less functioning of large intestine
(B) Extra eating
(C) Less make of water
(D) More intake of water
27. What was the Mascot of first Asian games held at New Dethi?
(A) Jantar Mantar
(B) Kutub Minar
(C) Lotus flower
(D) Appu
28. The weight of a hockey ball approximately is
(A) 5.5 ounce to 5.75 ounce
(B) 5 ounce to 5.5 ounce
(C) 6 ounce to 6.5 ounce
(D)5.75 ounce to 6 ounce
129. How many events are there in Heptathlan?
(A)5
(B) 6
(C)7
(D) 9
30. In which country Indian women cricket team won the test series
first time ?
(A) New Zealand
(B) South Africa
(C) Australia
(D) England
31. ‘Pele’ is related to which game?
(A) Cricket
(B) Horse Riding
(C) Swimming
(D) Football
32. The normal temperature of a healthy human being is?
(A) 98.4° F
(B) 95.5° F
(C) 96.6° F
(D) 97.4° F
33. The life span of Red Blood corpuscles is not more than
(A) 120 days
(B) 130 days
(C) 140 days
(D) 150 days
34. What is the resting stroke volume per beat of heart?
(A) 20-40 ml
(B) 40-60 ml
(C) 60-80 ml
(D) 80-100 ml
35. The length of trachea (wind pipe) in an adult person is about?
(A) 20 cm
(B) 15 cm
(C) 10 cm
(D) 05 cm
36 By which hormone High Blood Sugar level can be controlled in stomach?
(A) Glucose
(B) Insulin
(C) Thyroxin
(D) Non-Apinefreen
37. Are heavy exercises good for sound sleep?
(A) Yes
(B) No
(C) Sometimes
(D) Never
38. Balanced diet contains
(A) Protein
(B) Vitamin
(C) Carbohydrates
(D) All of the above
39. The longest bone in human body is?
(A)Ulna
(B) Tibia
(C)Femur
(D) Humerus
40. The main source of vitamin ‘A’ is?
(A)Egg
(B) Banana
(C)Carrot
(D) Potato
41. Fatigue comes during training due to?
(A) Lactic acid
(B) Adrenal
(C)Carbon Di Oxide
(D) pH-Factors
42. What energy do minerals supply to the body?
(A) Chemical
(B) Electrical
(C) Thermal
(D) No energy
43. The Olympic games in 2016 will be held at?
(A) London
(B) America
(C) Holland
(D) Brazil
44. The measuring instrument of Blood pressure is?
(A) Steadiometer
(B) Menometer
(C) Sphygmomanometer
(D) Dynamometer
45. The minimum number of players required in a team to start a
Basketball match is?—
(A) 4
(B) 5
(C) 3
(D) 12
46. What is Blood?
(A) Tissue
(B) Liquid Tissue
(C) Blood Platelets
(D) Special Tissue
47. Water percentage in plasma is?
(A)60%
(B) 70%
(C)80%
(D) 90%
48. Who declares the ‘Olympic games close’?
(A) Chairman JOC
(B) President IOC
(C) Secretary IOC
(D) Prime Minister of the country
49. The width of a lane in an athletic track is?
(A)1.20 mt
(B) 1.21 mt
(C)1.19 mt
(D) 1.22 mt
50. During a hockey match, if the ball is stuck in the Goalkeeper’s pads then game is restarted
(A) By Bully
(B) By centre back pass
(C) By hit from outside ‘D’
(D) By toss
Answers:
1
C
2
C
3
B
4
A
5
D
6
A
7
D
8
D
9
D
10
D
11
A
12
D
13
A
14
D
15
A
16
C
17
C
18
C
19
B
20
B
21
C
22
C
23
D
24
B
25
B
26
A
27
A
28
A
29
C
30
D
31
D
32
A
33
A
34
C
35
C
36
B
37
B
38
D
39
C
40
C
41
A
42
D
43
D
44
C
45
B
46
B
47
D
48
A
49
D
50
A

 

BEST NOTES ON PHYSICAL EDUCATION, SAMPLE SOLVED MCQS FOR PUBLIC SERVICE COMMISSION PHYSICAL EDUCATION LECTURER, SS, ASSISTANT PROFESSOR, NTS EDUCATOR JOB OF PET, PHYSICAL EDUCATION TEACHER JOB WRITTEN TEST MCQ NOTES

ALL NEW RESULTS
Educational News

Updated Educational News

Categories
POSTS BY DATE
December 2016
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031