CLICK HERE FOR VARIOUS NEW JOBS 
CLICK HERE FOR VARIOUS EDUCATIONAL NEWS 
CLICK HERE FOR NEW SCHOLARSHIPS 
CLICK HERE FOR ADMISSION NOTICES 
Click And Follow On Google+ To Get Updates
Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

ADMISSION NOTICES
Scholarships

Scholarship-300x291

BUDGET 2014-15
budget_2014-2015
New Date Sheets
VU SOLVED ASSIGNMENTS
Recent Posts

Posts Tagged ‘educatorpet’

NTS Announced Result of Entry Test Science And Arts Recruitment 2013 for Senior Elementary School Educator(PET) (BPS-14)

NTS Announced Result of Entry Test Science And Arts Recruitment 2013 for Senior Elementary School Educator(PET) (BPS-14)

The Government of Punjab, School Education Department
(Entry Test for the Recruitment of Educators in all Districts of Punjab)

(Test held on 28th December 2013)

Answer Keys: (Click any of the Book Color for the Answer Key.)
     1.    Blue

     2.    Green

     3.    Pink

     4.    White

     5.    Yellow

Sample Paper of Senior Elementary School Educator(PET) (BPS-14) Science and Arts Educator Entry Test 2013

Sample Paper of Senior Elementary School Educator(PET) (BPS-14) Science and Arts Educator Entry Test 2013 

SAMPLE PAPER

SESE (PET)

PAPER I

 

 

ENGLISH

 

Complete the sentences by choosing the most appropriate option, from the given choices (A to E) below each.

 

  1. 1.    Sara _______ about her result before it was announced.

 

  1. A.       knew
  2. B.       known
  3. C.        is knowing
  4. D.       has known
  5. E.        was known

 

Five options (A to E) follow a related pair of words given in capitals. Select the option that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.

 

  1. 2.    APPLE: FRUIT::

 

  1. A.       egg: chicken
  2. B.       rung: chair
  3. C.        wool: fabric
  4. D.       fuse: dynamic
  5. E.        wick: candle

 

Choose the option or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.

 

  1. 3.    PRODUCTIVE:

 

  1. A.       emotional
  2. B.       cowardly
  3. C.        violent
  4. D.       creative
  5. E.        destructive

 

Change the voice of the following. (Active & passive voice)

 

  1. 4.    They are not solving the sums correctly.

 

  1. A.       The sums are not solved by them correctly.
  2. B.       The sums were not solved by them correctly.
  3. C.        The sums are not being solved by them correctly.
  4. D.       The sums have not been solved by them correctly.
  5. E.        The sums are being not solved by them correctly.

Change the narration of the following (Direct & indirect speech)

 

  1. 5.    Teacher said, “Do not waste time.”

 

  1. A.       Teacher ordered that do not waste time.
  2. B.       Teacher forbade not to waste time.
  3. C.        Teacher forbade to waste time.
  4. D.       Teacher said that do not waste time.
  5. E.        Teacher advised from wasting any time.

 

Choose the word most similar in meaning to the capitalized ones.

 

  1. 6.    WONDER:

 

  1. A.       stock
  2. B.       amusement
  3. C.        expectation
  4. D.       usual
  5. E.        surprise

 

Read the passage to answer question 7

 

To be happy and really safe, one ought to have at least two or three hobbies and they must all be real. It is no use starting late in life to say “I will take an interest in this or that”. A man may acquire great knowledge of topics unconnected with his daily work and yet hardly get any benefit or relief.

 

  1. 7.    The writer argues that for real happiness:

 

  1. A.       more than one hobbies are preferable
  2. B.       two or three hobbies are essential
  3. C.        hobbies are quite important
  4. D.       hobbies should be interesting
  5. E.        hobbies should be avoided

 

 

IT SKILLS

 

  1. 8.    The program that reads your e-mail before you do, is:

 

  1. A.       anti virus
  2. B.       e-mail filter
  3. C.        outlook express
  4. D.       Ms office
  5. E.        internet explorer

 

  1. 9.    The function key used to save a document in Ms word is:

 

  1. A.       F5
  2. B.       F6
  3. C.        F7
  4. D.       F8
  5. E.        F12

 

 

PEDAGOGY

 

10. In the teaching of grammar, Inductive learning is:

 

  1. A.       Grammatical explanations or rules are presented and then applied through practice in exercises.
  2. B.       Grammatical rules are less stressed in the first stage but later given more importance.
  3. C.        The knowledge which is deducted from the already known language and then the grammatical rules are applied.
  4. D.       Learners are presented with examples. They then discover or apply language rules and principles on their own.
  5. E.        Emphasis on rules and grammatical paradigms proved as off-putting as behaviorist rote drilling.

 

11. Corporal punishment means:

 

  1. A.       Isolation of the student
  2. B.       Physical punishment
  3. C.        Temporary termination from school
  4. D.       Scolding the student
  5. E.        Humiliation of the students in front of other students

 

 

CURRENT AFFAIRS/GENERAL KNOWLEDGE

 

12. Sardar Sher Ali Gorchani is the Deputy speaker of:

 

  1. A.       Punjab
  2. B.       Balochistan
  3. C.        Khyber Pakhtun Khwa
  4. D.       Sindh
  5. E.        Gilgit Baltistan

 

13. The last “Common Wealth” conference was held in:

 

  1. A.       England
  2. B.       Canada
  3. C.        Sri-Lanka
  4. D.       Nepal
  5. E.        Pakistan

 

 

 

SUBJECT

 

14. Loss of water due to excessive exercise during hot weather causes:

 

  1. A.       Hypertension
  2. B.       Dehydration
  3. C.        Hypoglycemia
  4. D.       Kidney Damage
  5. E.        Liver Damage

 

15. The aim in high jump is to cover maximum position in:

 

  1. A.       Vertical direction
  2. B.       Horizontal direction
  3. C.        Diagonal direction
  4. D.       Parallel direction
  5. E.        Perpendicular direction

 

 

 

 

 

 

ANSWER KEY

 

Q #.

Right Choice

1

A

2

C

3

E

4

C

5

C

6

E

7

B

8

B

9

E

10

D

11

B

12

A

13

C

14

B

15

A

 

ALL NEW RESULTS
Educational News

Updated Educational News

Categories
POSTS BY DATE
December 2016
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031