CLICK HERE FOR VARIOUS NEW JOBS 
CLICK HERE FOR VARIOUS EDUCATIONAL NEWS 
CLICK HERE FOR NEW SCHOLARSHIPS 
CLICK HERE FOR ADMISSION NOTICES 
Click And Follow On Google+ To Get Updates
Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

ADMISSION NOTICES
Scholarships

Scholarship-300x291

BUDGET 2014-15
budget_2014-2015
New Date Sheets
VU SOLVED ASSIGNMENTS
Recent Posts

Posts Tagged ‘CSS / PSC SCIENCE AND TECHNOLOGY MCQS’

CSS / PSC SCIENCE AND TECHNOLOGY MCQS

CSS / PSC SCIENCE AND TECHNOLOGY MCQS

Which country Scientists invented first Solar battery that is rechargeable by Air, Light .
Ans : USA
2. World’s smallest goanna lizard species was recently discovered in
Ans : Australia
3. Which Indian person has recently invented a sensor system that Decodes signals of Plants into Human Language and enables Plants to ask for Water or any other need through tweeting on sites Like Twitter.
Ans : Aditi Ohm
4. In which country Paleontologists (Researchers) have found fossils of huge Dinosaur weighing about 60 Metric Tonnes.
Ans : Argentina
5. NASA is set to send Drone (Human less Satellites) to Titan, Titan is a Natural Satellite of
Ans : Saturn
6. Which Space Agency has recently celebrated 50th Anniversary of its First Successful Mars Mission, Mariner 4.
Ans : NASA
7. ISRO has recently launched communication satellite named as
Ans : GSAT16
8. Most abundant mineral on earth has been named as
Ans : Bridgmanite
9. Which country has recently launched new generation navigation satellite named as GLONASSK.
Ans : Russia
10. Which health organization has declared Ebola Virus as an International Health Emergency .
Ans : WHO (World Health Organization)

ALL NEW RESULTS
Educational News

Updated Educational News

Categories
POSTS BY DATE
December 2016
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031