CLICK HERE FOR VARIOUS NEW JOBS 
CLICK HERE FOR VARIOUS EDUCATIONAL NEWS 
CLICK HERE FOR NEW SCHOLARSHIPS 
CLICK HERE FOR ADMISSION NOTICES 
Click And Follow On Google+ To Get Updates
Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

ADMISSION NOTICES
Scholarships

Scholarship-300x291

BUDGET 2014-15
budget_2014-2015
New Date Sheets
VU SOLVED ASSIGNMENTS
Recent Posts

Posts Tagged ‘Bachelor’

Bachelor of Education B.ed Computer Mcqs

Bachelor of Education B.ed Computer Mcqs

1. Which one of the following is not used for launching office XP?
a. the start menu b. windows desktop
c. run d. my computer
Ans. d
2. Which one of the following is the shortcut for Font?
a. Ctrl + D b. Ctrl + L
c. Ctrl + F d. Ctrl + W
Ans. a
3. Which one of the following is the right shortcut for new document in MS Office?
a. Alt + N b. Alt + Ctrl + N
c. Ctrl + N d. Alt + Shift + N
Ans. c
4. Which one of the following is the right shortcut for closing document in MS Office?
a. Shift + W b. Ctrl + W
c. Shift + Ctrl + W d. Shift + Alt + W
Ans. b
5. Which one of the following is the most powerful and expensive computer?
a. Mainframe b. Super Computer
c. Minicomputer d. Workstation
Ans. b
6. The number of peripherals attached to a computer is greater that all of the other computers.
a. Minicomputer b. Mainframe
c. Workstation d. Super Computer
Ans. d
7. Mainframe and Minicomputer can process data at the speed of several
a. MIPS b. BIPS
c. TIPs d. None
Ans. c
8. Computer which are made of integrated circuits
a. Digital b. Analog
c. Mechanical d. All of the above
Ans. a
9. Binary system is comprised of the values 1 & 0, 0 means
a. On b. Off
c. Start d. Low
Ans. b
10. Digital computer consumes electric power as compare to analog computer.
a. Equal b. More
c. Less d. Alike
Ans. c
11. Computers that are used to measure quantities, which change continuously such as heat, speed and temperature are
a. Digital Computer b. Analog Computer
c. Hybrid Computer d. Portable Computer
Ans. b
12. Results of analog computers are reliable
a. less b. more
c. equally d. maximum
Ans. a
13. The speed of analog computer is than digital computer
a. lesser b. faster
c. same d. shortening
Ans. b
14. Analog computer are to operate
a. easy b. similar
c. difficult d. comfortable
Ans. c
15. Computes are becoming very important because of
a. high speed and accuracy b. versatility and automation
c. extensive memory and reliability d. all of the above
Ans. c
16. Computers observe some limitations as they have no
a. intelligence and feeling b. flexibility and emotions
c. easy portability and ethics d. all of the above
Ans. d
17. Computers can provide
a. logical decision and latest information b. solutions of problems and quality control
c. industrial and educational development d. all of the above
Ans. a
18. Computes can provide
a. entertainment and edutainment b. games and programs
c. Communication and transmission d. all of the above
Ans. a
19. Tangible or touchable parts of the compute are called
a. software b. hardware
c. system d. application
Ans. b
20. Intangible or untouchable parts of the compute are called
a. software b. hardware
c. system d. application
Ans. a
21. Devices which facilitates us to communicate with other computer system
a. Input Devices b. Output Devices
c. Communication Devices d. Storage Devices
Ans.
22. CPU stands for
a. Central Particular Unit b. Central Performing Unit
c. Central Processing Unit d. Central Procedural Unit
Ans. c
23. the brain of the compute is
a. Motherboard b. RAM
c. ROM d. CPU
Ans. d
24. the devices used to display the results of processing
a. Motherboard b. RAM
c. ROM d. Monitor
Ans. d
25. The devices used to store permanently all types of software, data, …
a. Hard Disk b. RAM
c. ROM d. Monitor
Ans. a
26. Moving the pointer of the mouse to position over an icon or any part of the screen is known as
a. pointing b. clicking
c. dragging d. double clicking
Ans. a
27. pressing and quickly releasing the left button of the mouse is called
a. Double Click b. Right Click
c. Up Click d. Left Click
Ans. d
28. pressing and quickly releasing the left button of the mouse for two times is called
a. Double Click b. Right Click
c. Up Click d. Left Click
Ans. a
29. pressing and quickly releasing the right button of the mouse is called
a. left click b. right click
c. drag d. drop
Ans. b

30. A device consisting of a vertical handle fixed on a base and having appearance like the gear of a car
a. track ball b. joy stick
c. track ball d. light pen
Ans. b
31. soft copy has the characteristics that it can be
a. touched b. viewed only
c. touched and viewed d. none
Ans. b
32. Monitor is known as
a. display unit b. memory unit
c. bound unit d. processing unit
Ans. a
33. the size of monitor is measured
a. vertically b. horizontally
c. diagonally d. all of the above
Ans. a
34. CRT stands for
a. Cathode Ray tube b. Cathodic ray tube
c. cathode ray tub d. Cathodic ray tub
Ans. a
35. LCD stands for
a. Lined Cross Dimension b. Liquid Crystal Display
c. Limited Cray Display d. Level Crystal Display
Ans. b

AIOU Bachelor, B.Ed.,ATTC,CT,PTC Courses Assignments Code 0134 to 0487 Spring 2014 Semester

AIOU Bachelor, B.Ed.,ATTC,CT,PTC Courses Assignments Code 0134 To 0487 Spring 2014 Semester

AIOU Bachelor, B.Ed.,ATTC,CT,PTC Courses Assignments Code  0134 to  0487 Spring 2014 Semester

  0134
 Friday, June 06, 2014
88064 K
  0135
 Monday, June 16, 2014
67072 K
  0138
 Monday, June 16, 2014
56832 K
  0184
 Monday, June 16, 2014
73728 K
  0186
 Monday, June 16, 2014
77824 K
  0189
 Monday, June 16, 2014
49152 K
  0193
 Monday, June 16, 2014
81920 K
  0315
 Friday, June 06, 2014
164864 K
  0402
 Thursday, June 05, 2014
78848 K
  0402_1
 Monday, June 09, 2014
120320 K
  0404
 Monday, June 09, 2014
121856 K
  0405
 Friday, June 06, 2014
242688 K
  0405_1
 Monday, June 09, 2014
244736 K
  0406
 Monday, June 09, 2014
113152 K
  0407
 Thursday, June 12, 2014
140288 K
  0408
 Wednesday, June 11, 2014
229376 K
  0409
 Thursday, June 12, 2014
125440 K
  0411
 Wednesday, June 04, 2014
122880 K
  0412
 Wednesday, June 04, 2014
125952 K
  0413
 Wednesday, June 04, 2014
84992 K
  0414
 Wednesday, June 04, 2014
126464 K
  0416
 Wednesday, June 11, 2014
140288 K
  0417
 Monday, June 09, 2014
142336 K
  0418
 Thursday, June 12, 2014
80896 K
  0419
 Thursday, June 12, 2014
89600 K
  0422
 Monday, June 09, 2014
173568 K
  0423
 Monday, June 09, 2014
206848 K
  0426
 Friday, June 13, 2014
156160 K
  0427
 Monday, June 09, 2014
80384 K
  0429
 Wednesday, June 04, 2014
151040 K
  0430
 Friday, June 13, 2014
116224 K
  0431
 Friday, June 13, 2014
120832 K
  0436
 Wednesday, June 11, 2014
164864 K
  0437
 Wednesday, June 11, 2014
157184 K
  0438
 Monday, June 16, 2014
95744 K
  0439
 Monday, June 16, 2014
38912 K
  0444
 Monday, June 16, 2014
91648 K
  0445
 Monday, June 09, 2014
132608 K
  0447
 Monday, June 16, 2014
69120 K
  0449
 Friday, June 13, 2014
94720 K
  0451
 Friday, June 13, 2014
107520 K
  0452
 Friday, June 13, 2014
109056 K
  0453
 Friday, June 13, 2014
123904 K
  0454
 Friday, June 13, 2014
123392 K
  0455
 Friday, June 13, 2014
101376 K
  0456
 Monday, June 16, 2014
59904 K
  0458
 Wednesday, June 04, 2014
121856 K
  0460
 Monday, June 16, 2014
42496 K
  0461
 Friday, June 13, 2014
110080 K
  0462
 Monday, June 16, 2014
67584 K
  0463
 Monday, June 16, 2014
36864 K
  0464
 Wednesday, June 11, 2014
156672 K
  0465
 Wednesday, June 04, 2014
133120 K
  0466
 Monday, June 09, 2014
159744 K
  0467
 Monday, June 09, 2014
149504 K
  0470
 Monday, June 16, 2014
37376 K
  0472
 Wednesday, June 11, 2014
214016 K
  0473
 Wednesday, June 11, 2014
154624 K
  0474
 Wednesday, June 11, 2014
145920 K
  0475
 Wednesday, June 11, 2014
183296 K
  0476
 Thursday, June 12, 2014
153600 K
  0481
 Monday, June 16, 2014
45568 K
  0482
 Friday, June 13, 2014
134144 K
  0484
 Wednesday, June 04, 2014
290816 K
  0485
 Wednesday, June 04, 2014
303104 K
  0487

AIOU Bachelor, B.Ed.,ATTC,CT,PTC Courses Assignments Code 0134 To 0487 Spring 2014 Semester

AIOU Bachelor, B.Ed.,ATTC,CT,PTC Courses Assignments Spring 2014 Semester

AIOU Bachelor, B.Ed.,ATTC,CT,PTC Courses Assignments Spring 2014 Semester

AIOU Bachelor, B.Ed.,ATTC,CT,PTC Courses Assignments Spring 2014 Semester

 0131

AIOU Bachelor, B.Ed.,ATTC,CT,PTC Courses Assignments Spring 2014 Semester

ALL NEW RESULTS
Educational News

Updated Educational News

Categories
POSTS BY DATE
December 2016
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031