EDUCATOR JOBS DETAILS CLICK HERE

Click And Follow On Google+ To Get Updates
Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

ADMISSION NOTICES
BUDGET 2014-15
budget_2014-2015
Scholarships

Scholarship-300x291

New Date Sheets
VU SOLVED ASSIGNMENTS
Recent Posts

UVAS Offers Job Fair 2014

UVAS Offers Job Fair 2014

uvas job fair

Latest General Knowledge Mcqs

Latest General Knowledge Mcqs

Which article of the constitution of Pakistan deals with bounded labour and slavery? Ans=Article 11

2: From where Arab spring started? Ans=Tunisia

3: ANSA is the news agency of? Ans=Italy

4: America Cup is associated with which sports? Ans=Yachting

5: Meaning of Sui generis? Ans=of own kind

6: Which statement is incorrect? Ans=Incorrect statement=Legislature is under judiciary

7: How many years Nelson Mandela remained behind the bar? Ans= 27 years

8: Which sea is in central asia? Ans= Aral sea

9: Wheel is the symbol of? Ans=Progress

10: Maple leaf is the symbol of? Ans=Canada

11: Which hurricane attacked in 2012? Ans=Sandy

12: What is meant by equinox? Ans= Day and night equal

13: What is widow tears? Ans=Plant

14: who created the famous character of dracula? Ans= John Polidori

15: 1 Megabyte is equal to? Ans=1000000 bytes

16: Land of seven hills? Ans=Rome

17: 2010 FIF World Cup winner? Ans=Spain

18: Which country is called cockpit of Europe? Ans=Belgium

19: Element required for solar energy conversion is? Ans=Silicon

20: Which vitamin is gained from sunlight? Ans=Vitamin D

21: Which waves are used in cellular phones? Ans=Radio waves

22: Arab league was formed in? Ans=Cairo

23: Which country is in Levant region? Ans=Syria

24: Which event occurred first? Ans=American war of independence

25: father of the french revolution? Ans=Jean-Jacques Rousseau

B.Ed Computer MCQs For Educator Jobs Entry Test

B.Ed Computer MCQs For Educator Jobs Entry Test

1. Which one of the following is not used for launching office XP?
a. the start menu b. windows desktop
c. run d. my computer
Ans. d
2. Which one of the following is the shortcut for Font?
a. Ctrl + D b. Ctrl + L
c. Ctrl + F d. Ctrl + W
Ans. a
3. Which one of the following is the right shortcut for new document in MS Office?
a. Alt + N b. Alt + Ctrl + N
c. Ctrl + N d. Alt + Shift + N
Ans. c
4. Which one of the following is the right shortcut for closing document in MS Office?
a. Shift + W b. Ctrl + W
c. Shift + Ctrl + W d. Shift + Alt + W
Ans. b
5. Which one of the following is the most powerful and expensive computer?
a. Mainframe b. Super Computer
c. Minicomputer d. Workstation
Ans. b
6. The number of peripherals attached to a computer is greater that all of the other computers.
a. Minicomputer b. Mainframe
c. Workstation d. Super Computer
Ans. d
7. Mainframe and Minicomputer can process data at the speed of several
a. MIPS b. BIPS
c. TIPs d. None
Ans. c
8. Computer which are made of integrated circuits
a. Digital b. Analog
c. Mechanical d. All of the above
Ans. a
9. Binary system is comprised of the values 1 & 0, 0 means
a. On b. Off
c. Start d. Low
Ans. b
10. Digital computer consumes electric power as compare to analog computer.
a. Equal b. More
c. Less d. Alike
Ans. c
11. Computers that are used to measure quantities, which change continuously such as heat, speed and temperature are
a. Digital Computer b. Analog Computer
c. Hybrid Computer d. Portable Computer
Ans. b
12. Results of analog computers are reliable
a. less b. more
c. equally d. maximum
Ans. a
13. The speed of analog computer is than digital computer
a. lesser b. faster
c. same d. shortening
Ans. b
14. Analog computer are to operate
a. easy b. similar
c. difficult d. comfortable
Ans. c
15. Computes are becoming very important because of
a. high speed and accuracy b. versatility and automation
c. extensive memory and reliability d. all of the above
Ans. c
16. Computers observe some limitations as they have no
a. intelligence and feeling b. flexibility and emotions
c. easy portability and ethics d. all of the above
Ans. d
17. Computers can provide
a. logical decision and latest information b. solutions of problems and quality control
c. industrial and educational development d. all of the above
Ans. a
18. Computes can provide
a. entertainment and edutainment b. games and programs
c. Communication and transmission d. all of the above
Ans. a
19. Tangible or touchable parts of the compute are called
a. software b. hardware
c. system d. application
Ans. b
20. Intangible or untouchable parts of the compute are called
a. software b. hardware
c. system d. application
Ans. a
21. Devices which facilitates us to communicate with other computer system
a. Input Devices b. Output Devices
c. Communication Devices d. Storage Devices
Ans.
22. CPU stands for
a. Central Particular Unit b. Central Performing Unit
c. Central Processing Unit d. Central Procedural Unit
Ans. c
23. the brain of the compute is
a. Motherboard b. RAM
c. ROM d. CPU
Ans. d
24. the devices used to display the results of processing
a. Motherboard b. RAM
c. ROM d. Monitor
Ans. d
25. The devices used to store permanently all types of software, data, …
a. Hard Disk b. RAM
c. ROM d. Monitor
Ans. a
26. Moving the pointer of the mouse to position over an icon or any part of the screen is known as
a. pointing b. clicking
c. dragging d. double clicking
Ans. a
27. pressing and quickly releasing the left button of the mouse is called
a. Double Click b. Right Click
c. Up Click d. Left Click
Ans. d
28. pressing and quickly releasing the left button of the mouse for two times is called
a. Double Click b. Right Click
c. Up Click d. Left Click
Ans. a
29. pressing and quickly releasing the right button of the mouse is called
a. left click b. right click
c. drag d. drop
Ans. b

30. A device consisting of a vertical handle fixed on a base and having appearance like the gear of a car
a. track ball b. joy stick
c. track ball d. light pen
Ans. b
31. soft copy has the characteristics that it can be
a. touched b. viewed only
c. touched and viewed d. none
Ans. b
32. Monitor is known as
a. display unit b. memory unit
c. bound unit d. processing unit
Ans. a
33. the size of monitor is measured
a. vertically b. horizontally
c. diagonally d. all of the above
Ans. a
34. CRT stands for
a. Cathode Ray tube b. Cathodic ray tube
c. cathode ray tub d. Cathodic ray tub
Ans. a
35. LCD stands for
a. Lined Cross Dimension b. Liquid Crystal Display
c. Limited Cray Display d. Level Crystal Display
Ans. b